Categories
Blog

Tokio i njegovi aparati za slatkiše

Da li ste znali da je Tokio poznat po tome što svuda po gradu možete pronaći aparate za slatkiše, grickalice i sitnice? Po nekim procenama misli se da ima oko 5 miliona aparata po celom Japanu. Pogledajmo neke od najpoznatijih i najzanimljivijih aparata u Tokiju.

Ulica u Tokiju sa aparatima za slatkiše, grickalice i sitnice

Nato aparat

Poznata japanska zakuska, nato, koja se pravi od fermentisanog pasulja, često se služi kao pravi japanski doručak. Strancima se uglavnom ova vrsta jela ne dopada zbog svoje želatinaste teksture, međutim, za ljubitelje nato-a, postoji Nato aparat na kome u svako doba dana možete kupiti sebi ovu japansku poslasticu.

Nato

Banana aparat

Banana, kao svačije omiljeno voće, osim što je ukusna ima u sebi i veliku energetsku vrednost, što je glavni razlog zašto je poznati sportisti grickaju za vreme važnih utakmica i mečeva – upravo da im da dodatnu energiju. Ukoliko i vam treba malo energije dok se šetate ulicama Tokija, svoju bananu možete uzeti na Banana aparatu.

Banana isečena na pola

Aparat za kišobrane

Ako ste se dosad našli u Tokiju za vreme kiše i niste uspeli da se sakrijete, uhvatite prevoz ili da iznajmite auto, kao što bi u iznajmili rent a car u Beogradu, onda je za vas najbolji izbor Aparat za kišobrane. Na njemu možete kupiti veliki kišobran za samo 590 japanskih jena, što vam izadje oko 570 dinara.

Da, cena je malo poveća za jedan kišobran, međutim, u momentima kada želimo da se sačuvamo od kiše, on je neprocenjiv.

Tokio po kiši

Šta mislite, zbog čega je nastao ovakav trend aparata za slatkiše i propratne sitnice u Japanu? Da li su oni samo žrtve agencija za digitalni marketing i njihovih marketinških kampanja ili su prosto ljubitelji ”to go” fenomena?