Categories
Blog

NAJBOLJI HOTELI U TOKIJU

Kada se nađete u inostranstvu, veoma je bitno izabrati hotel koji će ispuniti sve vaše zahteve i želje. Tokio je ogroman grad prepun zanimljivih destinacija, restorana, kafića, klubova pa i hotela. Ovde ćemo navesti nekoliko najboljih hotela u kojima možete da odsednete u Tokiju.

MANDARIN ORIENTAL

Hotel Mandarin Oriental dizajniran je da vas ostavi bez daha. Pult za prijem gostiju ima staklenu pozadinu koja gleda na Tokijsko “Nebesko drvo”. Iza vas, još jedan prozor prikazuje planinu Fudži u daljini, iza gomile nebodera finansijskih okruga. Dizajner Riu Kosaka majstor je prekrasnih enterijera noćnog života i pružio je hotelu primamljive javne prostore.
Hotel raspolaže i saunom, spa i fitnes centrom, barom i mnogim drugim zanimljivim stvarima. Nalazi se u okrugu Nihonbaši koji se ne registruje na većini turističkih radara, ali bi trebalo. U njemu se nalazi originalna i možda i dalje najbolja robna kuća u Japanu, a bočne ulice prošarane su specijalizovanim prodavnicama koje se mogu pohvaliti vekovima istorije.
U okolini hotela nalazi se 12 restorana sa tri Mišelinove zvezde. “Tapas Molecular Bar” ima pozorišne trpezarije pogodne za slikanje za Instagram, a ako želite da vaše slike budu još popularnije to možete da postignete pomoću agencije za Instagram reklamiranje.

Mandarin Oriental, Tokyo Presents A Traditional Package Of Cultural  Enjoyment: Delightful Japan | Elite Traveler : Elite Traveler
MANDARIN ORIENTAL

NEW OTANI

Ogromni “New Otani” u centralnom Tokiju gotovo je grad za sebe, prepun svih objekata koje možete da zamislite. Mogli bi da se preselite do kraja života i da ne žalite ni za čim. Ličnost mu daju uglavnom neverovatni istorijski privatni vrtovi i ljubazno osoblje.
Prvobitno izgrađen za Olimpijske igre 1964. godine, New Otani ima domaćinski ambijent, uprkos svojoj veličini. Javne površine su veoma luksuzne; ogroman atrijum koji se na jednom kraju nadvio iznad amfiteatra je posebno impresivan. Vrtovi od 10 hektara su istaknuti vrhunac ovog hotela. Bogati su drvećem, grmljem i cvećem, a mogu se pohvaliti i značajnim vodopadom.
Hotel sadrži nekoliko bazena, saunu,, teren za tenis, barove, restorane kao i sportske kladionice.

Hotel New Otani Tokyo, Tokyo - Japanican.com
NEW OTANI

TRUNK

“Trunk” (kuća) je ekskluzivan, moderan hotel, bivša kuća gejše, pretvorena u moderni kreativni salon. Cilj mu je da pruži luksuzno intimno bekstvo iz svakodnevnog života, sa samo jednom spavaćom sobom.
Unutrašnjost je uravnotežena kombinacija starog i novog. Dole se nalazi originalan kameni ulaz, viseće mesingane svetiljke, dugački sto od hrastove trpeze sa pogledom na tradicionalni Japanski vrt i kuhinja otvorenog plana u kojoj privatni kuvari šuškaju oko obroka. Na spratu, nalaze se klizni prozori sa pogledom na krov, kožne sofe Stivena Kena, podloga sa utonulim ognjištem za čajne ceremonije i minimalna dvokrevetna spavaća soba i kupatilo.
Pored ulaznih vrata nalazi se hodnik koji vodi do malog utočišta sa osvetljenim plesnim podom i neonskim natpisima, vrhunskom mašinom za karaoke i koktelima koje poslužuju batleri.
U njegovoj blizini nalazi se mnoštvo malih, lokalnih restorana, hramova, a u tom okrugu prolazi i metro. Ukoliko ne želite da idete javnim prevozom, imate mogućnost iznajmljivanja veoma jeftinih rent a carova.

A Look Inside The Trunk Hotel in Tokyo, Japan — urdesignmag
TRUNK HOTEL

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *