Categories
Blog

5 mesta koja morate posetiti u Tokiju

Znate li da u Tokiju ima puno područja u kojima možete uživati? Možete zamisliti da je Tokio vaš glavni grad sa puno zgrada, ljudi, prodavnica itd., Ali postoji nekoliko oblasti u kojima je još uvek moguće uživati u prirodi i čudesnim pejzažima. Da li se osećate pomalo umorni od gradske vreve, šta je sa malim izletom iz ljubavi prema prirodi u Tokiju? U sledećem vodiču predstavićemo vam 5 najboljih mesta u Tokiju!

Vodič kroz najlepše pejzaže Tokija

1. Dolina TodorokiTodoroki – nalazi se u odeljenju Setagaia, u južnom delu Tokija, i jedina je dolina u centralnom Tokiju. Železnicom Šibuja treba oko 20 min i to je među najdostupnijim prirodnim mestima u Tokiju. Dok šetate pješačkom stazom duž jezera otprilike 1 km, otkrit ćete se ispunjeni prirodom. Tu je i japanski vrt za gledanje, a postoji i mali kafić u kojem možete sedeti i popiti nešto za piće ili jesti. Najbolji način za pristup dolini Todoroki je 3 minuta hoda od kanala Todoroki (linija Tokiu-Ooimachi). Prema Shibuia-ju, izaberite liniju Tokiu-toioko, a zatim pređite na liniju Tokiu-Ooimachi na stanici Jiiugaoka.

Dolina TodorokiTodoroki

2. Mt. TakaoMt. Takao je omiljeno mesto prirode u blizini Tokija gde se ljudi mogu ugodno popeti na vrh koji pruža spektakularne poglede! Nadmorska visina je 599m, a postoji 6 primarnih planinarskih staza koje se razlikuju u težini, koju biste mogli da preduzmete da biste dostigli vrh. Ako vam nije potrebno da se umorite ili nemate dovoljno vremena da završite čitavu stazu, možda ćete imati žičaru i doći do vrha. Tokom penjanja možete videti puno prirode i hram koji se naziva „Iakuoin“. Zaustavite se u opservatoriji jer pogled sa opservatorije je predivan, nećete se pokajati! U slučaju da želite volite saznati o svetinjama i drugim oblastima na putu, razmislite o vođenom pohodu na planinu Takao. Odavde hodajte 5 minuta da biste stigli do početne tačke staza za pešačenje ili kanala žičare.
Napomena: Takao kanal nije najbliža stanica Mt. Takao!

3. Meiji shrineMeiji svetilište je jedno od najčešćih šintoističkih svetišta u Tokiju i posvećeno je caru Meijiu i carici Shoken. Car Meiji igrao je značajnu ulogu u modernizaciji nacije tokom prelaznog perioda. Car i njegova supruga nameravali su rast parka i zasadili drveće iz cele nacije. Ispostavilo se da je to dugoročni program sa periodima koji se šire u hrpama godine. Ako lutate šumovitim podlogama koristeći 170.000 stabala koja su poreklom iz celog Japana, osetićete karakter i japansku dušu. Na ulazu ćete primetiti velika vrata Torii zajedno sa parkom na vlastitoj pozadini, divno mesto za slike! Otvoreno od izlaska do zalaska sunca.

4. Dolina AkigavaAkigava nalazi se u gradu Akiruno, zapadnom dijelu Tokija. Potrebno je otprilike 60 minuta brzim vozom u centralnom delu Tokija. Dolina je okružena planinama, šumama i rekama, a posetioci mogu uživati u prirodnom okruženju tokom četiri sezone. Sezona jesenjeg lišća je posebno neverovatna i potpuno se predlaže. Mogli biste da nađete malo odmora sa čistim vazduhom i protokom čiste, hladne vode u reci. Tu možete uživati i u mnogim aktivnostima! Put za pristup dolini Akigava Odatle je autobus (br. 10/14 / / 15/18) ušao u shí lǐ mù (Iurigi).

Dolina AkigavaAkigava

5. Regija Okutama Okutama je najpopularnije mesto u prirodi do koga se može doći vozom iz centralnog Tokija. To je jedno od onih neistraženih područja u Japanu. Okutama je okružen izuzetnim i slavnim karakterom. Možete da posetite jezero Okutama, koje je stvoreno zgradom Brane. Plava voda okružena zelenilom je neverovatna i veoma fotogenična. Ovo je sjajna regija koja se takođe povećava!

Uživajte u pogledu na netaknutu prirodu

Istina jeste da Japanci i sam Tokio jesu oličenje urbanizacije ali s druge strane niko ne može protiv naše ljudskeprirode i želje za povezivanjem sa drvećem, cvećem i vodom. Zato vam preporučujemo da kada se nauživate u urbanom delu Tokija skoknete do nekih od gore navedenih oaza mira i povežete se sami sa sobom. Uživajte!